0000: En romodyssé

Våren 2019 går vi i gang med et nytt forprosjet vi kaller 0000: En romodyssé. Arbeidstittelen refererer til Stanley Kubrick kultfilm med nesten samme tittel, og kommer til å ta for seg avhengighetsforholdet mellom mennesket og datamaskiner / kunstig intelligens. Prosjektet utvikles i samarbeid mellom Øyteaterets instruktør Ellen Jerstad, musiker og komponist Jørgen Sissyfus Skjulstad, scenograf Heidi Dalene, og skuespillere fra Feil Teater. Øy’s produsent og dramaturg Andrea Skotland følger prosjektet (les mer om henne her). Mer om de øvrige medvirkende og deres rolle i prosjektet under:

ellen.jpg

Ellen Jerstad

Scenekunster og instruktør Ellen Jerstad er igangsetter for dette forprosjektet. Ellen etablerte Øyteateret i 2014, og initiativ til samarbeid er typisk for henne.

Ellen er interessert i hva som skjer når mennesker og maskiner begynner å leve i uadskillelige symbioser og avhengighetsforhold. Hun vil i dette prosjektet ta de andre med på en utforskning av narrativer som kan utspille seg mellom en romfarer og et fartøy.

jørgen.jpg

Jørgen Sissyfus Skjulstad

Sissyfus AKA Centre of the Universe har vært aktiv i Oslos undergrunns musikkmiljø siden 1998, der han har deltatt i en rekke prosjekter, samarbeid, og utgivelser av en hel haug av soloalbum. Blant annet en triologi under tema “space and time”.

I dette forprosjektet er Sissyfus ansvarlig for musikken. Han er interessert i å utforske live bruk av “Folie" lydeffekter, som en visuell analog metode for å skape lydbilde som en integrert del av forestillingen.

Bilde tatt av Morten Spaberg, og lånt fra Metronomicon Audios side.

heidi.jpg

Heidi Dalene

Heidi Dalene er utdannet scenograf fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad, og har vært medvirkende i en rekke scenekunstproduksjoner som har blitt oppført blant annet i en båt på fjorden, og i en klump i byrommet (i samarbeid med Black Box teater og Fjaler teaterfestival). I tillegg har arbeidene hennes blitt oppført på Nationaltheatret og Det Norske Teatret.

Bilde fra Sail away with me, der Heidi var scenograf og co-utvikler for forestillingen.

Forprosjektet gjøres i samarbeid med Amanda Hedvig Lie Strand, Julia Küster og Mathias Augestad Ambjør fra Feil Teater

Feil Teater er et teaterkompani startet som kull 8 ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, dannet i 2015. Forestillingene deres springer ut fra kompaniets felles erfaring med Jacques Lecoq-tradisjonen. Teksten er aldri det eneste bærende elementet, og forestillingene kjennetegnes ofte av et visuelt og fysisk språk. Amalie, Julia og Mathias har samarbeidet med Ellen tidligere om produksjonen De kaller meg Påsan, ved Teater Innlandet. I dette forprosjektet vil vi leke videre med figurteater og fysisk teater som hovedverktøy. Scener og narrative kan bli til gjennom blant annet improvisajson.