EGG - 7/1/2017 på Ingensteds i Oslo - et sceneskubb

Medvirkende:

// Ellen Jerstad - director // Amalie Olesen - playwright // Hedda Grevle Ottesen - visuell artist // Tora Troe - scenografer // Matilda Söderling - costume designer // Sarah Brænne - actor // Anja Lauvdal - actor. synth // Heida Karine Johannesdottir Mobeck - actor. tuba // Marianna S. A. Røe - actor. voice // Christian Winther - guitar // Hans Hulbækmo - drums // Andrea Skotland - assistant producer // Mira Zahl - photo //

7/1/2017 ble Osloborgere invitert til en tverrfaglig forestilling skapt i samarbeid mellom dramatiker Amalie Olesen, regissør Ellen Jerstad, medvirkende fra pop-bandet Broen og en gruppe visuelle kunstnere. Egg var en interaktiv teateropplevelse med venting og lytting i fokus. Forestillingen handler om det å vente på å bli noe: Forventningsgleden stiger. Og synker. Stilheten hersker. Uvissheten rår. Hvem er vi inne i egget? En knoppsvane eller en reptil? Kanskje klekker vi aldri. Egg er et stykke om å vente på livet og på døden, hvor målgruppen er unge og voksne. Publikum vil bli deltagere i flere av kunstformene vi anvender. Forestillingen rommer scenetekst, improvisert musikk, poesi og visuell kunst. De medvirkende utforsker egget som objekt og symbol, og publikum beveger seg gjennom en rekke interaktive aktiviteter. Egg rommer fest, kunstverksted, konsert og teaterforestilling.

Idéen til stykket springer ut fra følelsen av at livet alltid er i ferd med å starte. Fornemmelsen av at man aldri når et høydepunkt, hvorfra man stolt kan skue tilbake på det man har tilbakelagt. Det å være et menneske som hele tiden ønsker å kunne se tilbake med ro i sinnet og si jeg har levd 100% opp til potensialet mitt. Vi jobber med forventningen unge mennesker har til seg selv. Forventninger som kan begynne allerede i tenårene, men som man kanskje fremdeles kjenner på godt opp i 30-årne. Kanskje ble du aldri kvitt den følelsen, av å vente på å bli noe? I Egg undersøker vi hva som skjer om individuelle forventninger avsløres. Tenk om vi ikke skal klekkes? Venter vi da på livet eller på døden? Eller har vi begynt å vente av gammel vane? Stykket kan passe for Osloborgere med store og små forventninger til seg selv og til fremtiden. Vi ønsker at stykket skal ha en avslørende og oppløftende effekt på nyåret.

Silketrykk av medvirkende kusntner Hedda Grevle Ottesen.

Silketrykk av medvirkende kusntner Hedda Grevle Ottesen.