ALYONA OG BROR IVAN

Alyona og bror Ivan er et folkeeventyr omskapt til moderne dukketeater. Dukkene er skåret i lindetre og utfordrer en mainstream estetikk. Musikere med treblås spiller frem en dyp fortryllende skog på reisen til Alyona og bror Ivan - et søskenpar på flukt.

Alyona og bror Ivan er et samarbeidsprosjekt mellom kunstnere fra tre land. Tjekkiske scenograf Barbora Burdová har skåret ut figurer og bygget en portabel scenografi, franske dukkefører Pierrick Lefevre spiller sammen med sin norske kollega Ida Frisch, i regi av Ellen Jerstad. I tillegg har vi to musikere på laget, Malin Sanden og Ilker Dursun – som komponerer og spiller frem et balkan-inspirert lydbilde.

Produksjonen er tuftet på et folkeeventyr. Det handler om et søskenpar som har mistet foreldrene på havet, men de er ikke alene, de har hverandre. Tanten deres er besatt av rikdom. Hun setter dem til nitidig pussing av diamanter, men de nekter, og rømmer til skogs. I det de rømmer havner de i en magisk skog. Bekker som synger med menneskelige stemmer, og vann som forvandler til nye former. Fortellingen handler om samhold, kjærlighet og oppvekst i et uforutsigbart univers. I forestillingen har vi lett etter et tidløst uttrykk for å vekke fantasi og undring.

Vi utfordrer oss selv i arbeid med skala, form, fysisk teater og nonverbale løsninger. Øyteateret har mål om å bidra til mer inkluderende samfunn. Vi vil styrke barn og unges identitet, gjennom dypere forståelse av kulturen sin og naturen rundt oss.

I løpet av august 2014 viste vi figurforestillingen for nærmere 1000 besøkende. Vi fylte Oslofergene med 600 skolebarn og tok dem med ut til øyene. Der fikk de se vår debutforestilling. Der ble barna møtt av regissøren, fulgt over øya til en 55kvm stor lavvo, hvori forestillingen fant sted. I samme tidsrom hadde vi åpne helgevisninger på Galleri Brenneriet i Brenneriveien.

ENSEMBLE:

Regissør: Ellen Jerstad

Scenograf: Barbora Burdová

Dukkefører: Pierrick Lefevre

Produsent og dukkefører: Ida Frisch

Komponist og musiker: Malin Sanden 

Musiker: Ilker Dursun


STØTTET AV:

osloklogo.png