DIT DU KOM FRA

" Stadig spør jeg meg selv: Hvem stjal Afghanistan? Dette spørsmålet er det eneste som sitter igjen av alle tankene som suste i hodet mitt da jeg bar meg selv sørover fra Kabul og videre over Kandahar til jeg nå står i skumringa foran døra til mine foreldres hus i Pakistan to hunder står bak meg De hadde fulgt etter meg i mørket "

A man who has been through bitter experiences and travelled far enjoys even his sufferings after a time” Homer, The Odyssey

AMIN SENATORZADE HADDE REIST FRA AFGHANISTAN. MED HJELP AV GODE VENNER, SLU MENNESKESMUGLERE, STÅLVILJE OG LITT FLAKS. ETTER EN 6 MND LANGE REISE OVER BÅDE LAND OG SJØ BEFANT HAN SEG PÅ JERNBANETORGET I SENTRUM, EN KALD JULEKVELD.

 

AMIN VILLE BLI. HAN VILLE LEVE, IKKE BARE OVERLEVE. ALLIKEVEL BLE HAN, NOEN ÅR SENERE, DEPORTERT TILBAKE TIL KABUL , OG STARTET SIN ANDRE REISE - TILBAKE TIL LANDET I NORD.
 

"DIT DU KOM FRA" ER EN ODYSSÉ FRA VIRKELIGHETEN. DET ER EN FORESTILLING OM DET Å BLI TIL GJENNOM SINE ERFARINGER. DET ER EN SUBJEKTIV HISTORIE SOM KAN ÅPNE OPP MANGE SPØRSMÅL OG UTFORDRINGER VI MENER ANGÅR OSS EN DEL AV ET GLOBALT SAMFUNN. FORESTILLINGEN HAR BLITT MULIG VED HJELP AV AMIN SIN VANVITTIGE HISTORIE OG HANS VILJE TIL Å DELE DEN MED OSS. VI VISER FORESTILLINGEN FOR UNGDOMSSKOLER I OSLO - OG OMEGN VÅREN 2015, OG VIL SENERE TURNERE MED DEN FOR ET BREDERE PUBLIKUM. 

Medvirkende:

AMIN SENATORZADE - forteller

HEIDI CHARLOTTE SVEINSSON - skuespiller og danser

EDVIN ANSTENSRUD - skuespiller

PIERRICK LEFEVRE - skuespiller og musiker

Ellen JERSTAD - regi

Eirik FAGERHEIM KALSÅS - scenetekst

Ida FRISCH og Oriane SAADOUNI - scenografi

Johanna FOSS - scenetekst/produksjon

Bildeserie tatt under prøvene til Dit du kom fra. Av Eirik Fagerheim Kalsås.

FORESTILLINGEN ER STØTTET AV OSLO KOMMUNE, FFUK OG BERGESENSTIFTELSEN

FFUK_Logo.png
logo 3.png
1428839644002 copie.png